Työvalmennus Virtaamo tuottaa työvalmennuspalvelua, jonka tavoitteena on löytää asiakkaan osaamista, toiveita ja työkykyä vastaavaa palkkasuhteista työtä. Työvalmennuksessa tehdään tuetun työllistämisen mallin mukaista yksilöllistä työvalmennusta, mikä sisältää ohjauksen ja tuen työnhakuprosessissa, perehdytyksessä sekä työnantajan tukemisen työllistymiseen liittyvissä asioissa. Työkykyä ja -taitoa arvioidaan asiakkaan kanssa prosessin aikana. Työvalmentajan tuki on sekä työnhakijalle että työna…ntajalle maksutonta.
Työvalmennus Virtaamon tavoitteena on myös lisätä työnantajien tietoisuutta osatyökykyisten työllistämisen mahdollisuuksista avoimilla työmarkkinoilla. Keinoina käytetään muun muassa yrityksiin jalkautumista ja kontaktointia erilaisin menetelmin sekä osallistumista verkosto- ja rekrytointitapahtumiin.
Työvalmennukseen voi sisältyä palkkatyön lisäksi TE-toimiston tai kuntakokeilun myöntämää työkokeilua, tuettua työtoimintaa sekä ryhmämuotoista työvalmennusta.
Ryhmämuotoisen työvalmennuksen tavoite on tunnistaa asiakkaat, joilla on kykyä ja halua edetä työelämän suuntaan, sekä halu oppia tuntemaan vahvuutensa ja kehityskohteensa. Ryhmämuotoiseen työvalmennukseen voi hakeutua henkilö, joka on jo Virtaamon asiakas tai vasta hakeutumassa palveluun.
Ryhmämuotoisessa työvalmennuksessa työskennellään eri alojen yrityksissä oikeissa työympäristöissä ja harjoitellaan työtehtävien lisäksi työelämässä tarvittavia perustaitoja. Työvalmentaja on paikalla tukemassa ryhmän työskentelyä. Toiminnassa työskennellään tuetun työtoiminnan sopimuksella noin 3-4 kuukautta kerrallaan. Sopimukset tehdään yrityksen, työntekijän ja Virtaamon välille. Ryhmissä työskentelee työn vaativuudesta ja asiakkaiden tuen tarpeesta riippuen 2–4 asiakasta kerrallaan.
Palveluun hakeminen
Työvalmennuspalvelun asiakkuus edellyttää vammaisten asiakasohjauksen tekemää palvelutarpeen arviointia ja päätöstä vammaisen henkilön työvalmennuksesta (vanha sosiaalihuoltolaki 27 § d). Palveluun voi hakeutua oppivelvollisuuden suorittanut vantaalainen tai keravalainen henkilö, jolla on lääkärinlausunto B tai C vammasta (esimerkiksi lievä kehitysvamma, autismikirjo, aistivamma tai liikuntavamma), joka vaikuttaa työkykyyn tai vaikeuttaa avoimille työmarkkinoille työllistymistä. Päätöksen lisäksi palvelun hakeutuvalta odotetaan, että hän motivoitunut ja valmis sitoutumaan palveluun ja työelämän vaatimuksiin. Kun asiakasohjausyksikkö on arvioinut asiakkuuden aloittamisen perustelluksi, Virtaamon työvalmentajat käyvät hakemuksen läpi ja kutsuvat asiakkaan alkuhaastatteluun.
Hakemus liitteineen toimitetaan vammaisten asiakasohjausyksikköön osoitteeseen Vantaan ja Keravan hyvinvointialue, Vammaisten asiakasohjaus, PL 137, 01601 Vantaa tai vammaisneuvonta@vakehyva.fi. Sähköisesti voi hakea myös Maisa-asiakasportaalin kautta sosiaalihuollon palveluista.
2 esteetöntä autopaikkaa sijaitsee ulkona yli 10 m sisäänkäynnistä. Pysäköintiruudun leveys on alle 3,6 m.
Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.
Kulkureitillä on jyrkkä mäki.
Kulkureitillä on yli 6 m pitkä luiska, jossa on välitasanne, jossa on käsijohteet toisella puolella.
Pääsisäänkäynti
Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 6 m pitkä luiska, jossa on välitasanne, jossa on käsijohteet toisella puolella.
Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi aukeaa automaattisesti liikkeentunnistimella.
Sisätilat
Toimipiste sijaitsee samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.
Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi. Lasiovissa on kontrastimerkinnät.
Toimipisteessä on esteettömäksi merkitty wc, jonka ovea ei ole helppo avata ja sulkea.
Toinen esteettömäksi merkitty wc on kerroksessa 2.
Kolmas esteettömäksi merkitty wc on kerroksessa 3.