Salli evästeet, jotta voit käyttää automaattisia käännöksiä
Toivomme, että Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen asukkaana ja asiakkaana kokemuksesi palveluistamme on positiivinen. Kun annat meille palautetta, saamme arvokasta tietoa onnistumisista sekä niistä asioista, joita meidän tulee toiminnassamme kehittää.
Keskustelemalla henkilökunnan kanssa (henkilökunta voi halutessasi kirjata palautteesi yhdessä kanssasi palautejärjestelmään)
Huomioithan, että otamme vastaan ja käsittelemme vain Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen palautteita.
Helsingin yliopistollisen sairaalan (HUS) ja Vantaan sekä Keravan kaupunkien palautteet tulee toimittaa organisaatioiden omiin palautekanaviin.
Mikäli sinulla on palveluun/hoitoon liittyviä akuutteja kysymyksiä tai muuta kiireellistä asiaa, ole hyvä, ja ota suoraan yhteys palvelua/hoitoa tarjonneeseen yksikköön.
Huomioithan, että yksityisen palveluntuottajan antamaa hoitoa tai palvelua koskeva palaute tulee antaa suoraan kyseiselle palveluntuottajalle.
Mikäli haluat palautteeseen kirjallisen vastauksen, ole hyvä ja jätä yhteystietosi palautelomakkeelle. Yhteystiedoille on varattu omat kentät palautelomakkeella. Vastaamme palautteeseen viimeistään 15 arkipäivän sisällä.
Palautteen voi antaa myös nimettömänä.
Asiakaspalautteet käsitellään palveluyksiköissä säännöllisesti ja palveluja kehitetään jatkuvasti palautteen perusteella. Palautteista nostettuja kehittämistarpeita ja toimenpiteitä voidaan myös projektoida isommiksi hankkeiksi tai kirjata palvelualueiden toimintasuunnitelmiin pidemmän ajan kehittämistehtäviksi.
Vuoden 2024 vuosikatsauksen perusteella asiakaspalautteista nousi esille kolme laajaa kehittämiskohdetta. Nämä ovat
1. Palvelujen saatavuuden ja sujuvuuden parantaminen
2. Asiakkaan ja lähiomaisen kohtaamistaitojen parantaminen
3. Tiedonkulun ja viestinnän parantaminen
Palvelujen saatavuuden ja sujuvuuden parantaminen
Palveluiden saatavuuden ja sujuvuuden parantamiseksi on kehitetty työprosesseja ja huomioitu resurssien liikkuvuus tarkoituksenmukaisesti. Yhteydenoton monikanavaisuuteen on panostettu kehittämällä järjestelmiä (esim. Maisa, Klinik) ja puhelintyötä on sekä takaisinsoittopalveluja on kehitetty tarkoituksenmukaiset resurssit huomioiden.
Asiakkaan ja lähiomaisen asiakaskokemuksen parantaminen:
Hyvinvointialueen vuoden 2024 koulutussuunnitelmassa on uutena koko henkilöstölle kohdennettuna koulutuskokonaisuutena asiakkaan ja lähiomaisen kohtaamisen koulutus, johon työntekijöitä ohjataan yksiköistä. Uusien työntekijöiden perehdytyksessä panostetaan myös asiakkaan kohtaamistaitoja. Syksyllä 2024 on toteutettu asiakaslähtöisen jatkuvan parantamisen koulutus kehittämistyötä tekevälle henkilöstölle. Asiakkaan turvallisuuden tunteen vahvistamiseksi tuetaan henkilöstön tietosuojaosaamista.
Tiedonkulun ja viestinnän parantaminen
Tiedonkulun ja viestinnän parantamiseksi toimialoilla on selkiytetty verkkosivuja mm. toimipisteiden yhteystietojen ja aukiolotietojen suhteen. Lisäksi on kehitetty sekä sisäistä, että ulkoista tiedonkulkua henkilöstön ja yksiköiden välillä.
Voit ottaa sosiaali- ja potilasasiavastaavaan yhteyttä ollessasi tyytymätön saamaasi palveluun, hoitoon tai kohteluun. Otathan ensin yhteyttä omaan palvelu- tai hoitoyksikköösi asiasi selvittämiseksi. Sosiaali- ja potilasasiavastaava:• Neuvoo asiakas- ja potilaslakien sekä varhaiskasvatuslain soveltamiseen liittyen• Neuvoo ja avustaa tarvittaessa muistutuksen tekemisessä• Neuvoo miten kantelu, oikaisuvaatimus ja potilasvahinkoilmoitus tai muu asiakkaan/potilaan sosiaali- ja terveydenhuollon tai varhaiskasvatuksen oikeusturvaan liittyvä asia voidaan panna vireille toimivaltaisessa viranomaisessa• Seuraa asiakkaiden ja potilaiden aseman ja oikeuksien toteutumisen kehittymistä hyvinvointialueella ja kokoaa asiakasyhteydenotoista tullutta tietoa• Tiedottaa asiakkaan/potilaan oikeuksista ja toimii asiakkaan/potilaan oikeuksien ja aseman edistämiseksi• Toimii puolueettomassa ja riippumattomassa roolissa, eikä toimi asiakkaan/potilaan oikeudellisena asianajajana.
Jos olet tyytymätön sosiaalihuollossa tai terveydenhuollossa saamaasi palveluun, hoitoon tai kohteluun, voit tehdä muistutuksen.
Muistutus tehdään joko
Sekä sosiaalihuollon että terveydenhuollon on annettava muistutukseen kirjallinen vastaus kohtuullisessa ajassa muistutuksen tekemisestä. Vastaus on perusteltava.
Muistutukseen annettuun vastaukseen ei saa hakea muutosta valittamalla.
Väärinkäytösilmoituksen voi tehdä epäillystä lakien tai sääntöjenvastaisesta toiminnasta tai muusta epäeettisestä toiminnasta. Ilmoittajalla ei tarvitse olla kattavia todisteita, mutta ilmoituksessa tulee kertoa kaikki tiedot mahdollisimman tarkasti, jotta asia pystytään käsittelemään.
Tietoturvapoikkeama tarkoittaa tilannetta, jossa verkkopalvelussa tai -järjestelmässä ilmenee tietoturvaongelma tai haavoittuvuus. Tämä voi johtaa seurauksiin, joissa tietojen ja palvelujen eheys, luottamuksellisuus tai käytettävyys voivat olla vaarantuneet.
Onko sinun, omaisesi tai läheisesi hoidossa tai palvelussa tapahtunut asiakas- ja potilasturvallisuuteen liittyvä vaaratilanne tai läheltä piti -tilanne? Voit tehdä ilmoituksen tapahtumasta sähköisellä lomakkeella, joka löytyy verkkosivuiltamme.