Apua ja tukea mielenterveys- ja päihdekysymyksiin järjestöinfoista

Ajankohtaista

Mielenterveys- ja päihdealan järjestöinfot jatkuvat 2.2. alkaen klo 13-14 joka torstai Myyrmäen ja Tikkurilan terveysasemilla vuoroviikoin.

Kaksi henkilöä juttelee, toisella käsi toisen harteilla.

Järjestöt tarjoavat monenlaista matalan kynnyksen tukea ja apua mielenterveys- ja päihdekysymyksissä, esimerkiksi vertaistukea, yhteisöllistä toimintaa, ryhmiä, palveluissa asioinnin tukemista ja muuta arjen tukea. Tarjolla on taas laaja kattaus erilaista tukea tarjoavia järjestöjä. Infoissa saat lisätietoa järjestöjen tarjoamista palveluista ja niihin ohjautumisesta. Lisäksi paikalla on aina myös koulutettu kokemusasiantuntija!. 

Loppuvuoden 2022 aikana alkaneet mielenterveys- ja päihdealan järjestöinfot jatkuvat 2.2. 2023 alkaen Myyrmäen ja Tikkurilan terveysasemilla. Niissä voit tutustua järjestöjen palveluihin tarkemmin sekä keskustella järjestötoimijoiden tai kokemusasiantuntijan kanssa. 

Järjestöinfot pidetään Myyrmäen terveysasemalla, osoitteessa Jönsaksentie 4, 01600 Vantaa sekä Tikkurilan terveysasemalla, osoitteessa Kielotie 11 01300 Vantaa. Infot alkavat torstaina 2.2.2023 ja niitä pidetään torstaisin kello 13–14 alla olevan aikataulun mukaisesti.

 

 2023 

Myyrmäen terveysasema 

Tikkurilan terveysasema 

2.2. A-klinikkasäätiö & Tikkurilan klubitalo 

16.2. Vantaan A-kilta & VVA ry 

2.3. Stop Huumeille ry & Mieli ry 

16.3. Kriminaalihuollon tukisäätiö & Elämänlaatu ry 

30.3. Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry & Sininauhasäätiö 

13.4. Vantaan A-kilta & Alvi ry 

27.4. Tikkurilan klubitalo & Tukikohta ry  

11.5. Betesda-säätiö & Kondis rf 

9.2. Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry & Sininauhasäätiö 

23.2. Vantaan A-kilta & Alvi ry 

9.3. Tikkurilan klubitalo & Kondis rf 

23.3. Betesda-säätiö & Tukikohta ry  

6.4. A-klinikkasäätiö & VVA ry 

20.4. EHYT ry päihdeasiamies & Mieli ry 

4.5. Stop Huumeille ry & Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry 

18.5. helatorstai (ei infoa) 

25.5. Kriminaalihuollon tukisäätiö & Elämänlaatu ry 

 

Järjestöinfot ovat aina maksuttomia eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Voit tulla juttelemaan omaan tai läheisesi mielenterveys- ja päihdehuoliin liittyen tai tulla ammattilaisena tutustumaan järjestöihin ja löytämään yhteistyökumppaneita. Myös opiskelijat ovat tervetulleita!  

Jos haluat lisää tietoa alueella toimivien järjestöjen tarjoamista mielenterveys- ja päihdepalveluista tai jos sinusta tuntuu siltä, että haluaisit keskustella jonkun kanssa omasta tai läheisesi tilanteesta, tule käymään! Sinulla tai läheiselläsi ei tarvitse olla mielenterveys- tai päihdediagnoosia, vaan voit tulla infoihin vain tutustumaan tarkemmin eri palveluihin. Jo pienikin huoli on hyvä syy hakea tukea! 

Myös alan työntekijät ja opiskelijat ovat tervetulleita infoihin tutustumaan alueella toimiviin järjestöihin sekä näiden palveluihin. 

Lisää tietoa Vantaan mielenterveys- ja päihdepalveluista löydät Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sivuilta

Mielenterveys- ja päihdealan järjestöinfot on kehitetty Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen: Asukkaan asialla -hankkeen mielenterveys- ja päihdepalvelujen kehittämisprojektissa.

Myöhemmin keväällä järjestöinfot laajentuvat myös muihin kuin mielenterveys- ja päihdealan järjestöihin. Informoimme tästä myöhemmin lisää.

Lisätietoja

Emmi Ikonen

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
Erityisasiantuntija, Asukkaan asialla -hanke
040 185 7784 emmi.ikonen@vakehyva.fi