Maksuton klamydia- ja tippuritesti kotona 

Asiasanat

Terveyspalvelut

Epäiletkö seksitautia? Sinulla on mahdollisuus ottaa näyte luotettavaa klamydia- ja tippuritestiä varten myös kotona. Käyttääksesi palvelua tarvitset joko pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. 

Palvelu on tarkoitettu 16 vuotta täyttäneille vantaalaisille ja keravalaisille. 

Tee testi näin:

  1. Tilaa testauspaketti osoitteesta vakehyva.testaakotona.fi. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. 
  2. Kun saat paketin kotiisi, ota virtsanäyte tai tikkunäyte emättimestä ohjeiden mukaan ja lähetä näyteputki pakkauksessa mainittuun laboratorioon. Lähetyksen postimaksu on maksettu valmiiksi.  
  3. Kun testitulos on valmis, saat ilmoituksen tekstiviestillä ja voit tarkistaa tuloksen vakehyva.testaakotona.fi -palvelussa.    

Jos testituloksesi on positiivinen, varaa vastaanottoaika omalle terveysasemallesi. Jos et ole positiivisen tuloksen saatuasi yhteydessä terveysasemaan, otamme yhteyttä sinun, jotta saat tarvitsemaasi hoitoa.  

Negatiivinen testitulos ei vaadi sinulta toimenpiteitä.  

Valtaosa klamydia- ja tippuritartunnoista on oireettomia ja ne löytyvät vain testaamalla. Testi kannattaa tehdä aina, jos epäilee seksitautia.  

Huom. Etätestillä ei voi testata suun limakalvoilla tai peräaukossa esiintyviä seksitauteja. Jos epäilet tartuntaa suussa tai peräaukossa, hakeudu testiin esimerkiksi omalle terveysasemallesi. Muista mainita suojaamattomasta suu- tai anaaliseksistä, jotta näyte osataan ottaa oikeasta paikasta.