Perhe- ja omaishoidon palkkioiden palkanlaskentapalvelut Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella

Ajankohtaista

Asiasanat

AikuissosiaalityöVanhusten palvelut

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen perhe- ja omaishoidon palkkioiden palkanlaskentapalvelut järjestää 1.1.2023 alkaen Sarastia Oy.

Vantaan ja Keravan aiemmat palkanlaskentapalvelut eivät ole enää käytössä 1.1.2023 alkaen. Palkkioihisi liittyvissä asioissa voit jatkossa asioida puhelimitse soittamalla numeroon 020 6399 400 tai osoitteessa www.asiakaspalvelu.sarastia.fi.

Verokorttien toimittaminen

Perhe- ja omaishoidon palkkioiden saajien verokorttitiedot verovuodelta 2022 on siirretty suoraan Verohallinnon järjestelmästä. Verovuoden 2023 verokorttitiedot haetaan suorasiirtona verottajalta 8.1.2023 mennessä. Muutosverokortit vuodelle 2023 tulee toimittaa tämän jälkeen alla olevan ohjeen mukaan. Eläkettä varten tehtyä verokorttia ei voi käyttää palkkion maksussa.

  • Perus- ja muutosverokortteja voi toimittaa suoraan sähköisen asioinnin kautta tai postitse.
  • Sähköisen asioinnin osoite: https://asiakaspalvelu.sarastia.fi/
  • Postiosoite: Sarastia/Vantaan ja Keravan hyvinvointialue, PL 34, 00531 Helsinki.

Verkkopalkka otetaan käyttöön 1.1.2023

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella siirrytään sähköiseen palkkalaskelman toimittamiseen Verkkopalkkapalvelun kautta. Verkkopalkka on palvelu, jossa palkansaaja saa sähköisen palkkalaskelman. Palkansaaja näkee palkkalaskelman verkkopankkinsa kautta henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillaan. Näin ollen mobiilipalkkalaskelma ei ole käytössä 1.1.2023 alkaen.

Verkkopalkkapalvelussa palkansaaja pääsee selaamaan, tallentamaan ja tulostamaan omat palkkalaskelmansa ajasta ja paikasta riippumatta, ja verkkopalkka tavoittaa palkansaajan nopeasti heti palkka-ajon jälkeen.

Verkkopalkkapalvelu on käytössä kaikissa suomalaisissa pankeissa ja sen käyttöönotto on maksutonta. Oman pankkisi ohjeilla saat verkkopalkan helposti käyttöösi pankin sivulle kirjautuneena.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen verkkopalkkapalvelut tuottaa CGI.

Mikäli olet saanut aiemmin paperisen palkkiolaskelman, tulee se sinulle jatkossakin.

Jos haluat palkkiolaskelman paperisena, olethan yhteydessä Sarastian asiointiin www.sarastia.fi/asiointi tai soittamalla numeroon 020 6399 400.

Omissa palkkioihin liittyvissä kysymyksissä, voit olla yhteydessä Vantaan ja Kerava hyvinvointialueen asiakasohjauksen omatyöntekijään.