Humanan Metsäraitin lapset ja nuoret muuttavat väliaikaisesti Marttilan hoivakotiin

Ajankohtaista

Humanan Metsäraitin 13 lasta ja nuorta muuttavat väliaikaisesti Marttilan Hoivakotiin. Suunniteltu aikataulu muutolle on 29.3.2023. Järjestely ei vaikuta hoivakodin toimintaan.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen alueella sijaitsevassa lastensuojelun ympärivuorokautisessa asumisyksikössä Metsäraitissa on ollut tulipalo 16.3.2023. Metsäraitti on Humana arjessa Oy:hyn kuuluvan Puolenhehtaarin Metsä Oy:n asumisyksikkö. Tulipalon aiheuttamien vaurioiden takia Metsäraittiin on tehtävä mittava remontti, jonka aikana siellä ei voi asua.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on päättänyt tarjota Metsäraitin asukkaille väistötilat Marttilan hoivakodista. Näin varmistetaan, että lasten ja nuorten arki voi palautua normaaliksi mahdollisimman nopeasti.

Järjestely ei vaikuta hoivakodin toimintaan

Tavoite on, että 13 lasta ja nuorta muuttaa Marttilan hoivakodin toiseen kerrokseen keskiviikosta 29.3.2023 alkaen. Järjestely on väliaikainen, ja lapset ja nuoret muuttavat takaisin Metsäraittiin, kun sen remontti valmistuu. Remontin kesto tarkentuu kevään aikana.

Rakennuksen ensimmäinen kerros jää hoivakodin asukkaiden ja työntekijöiden käyttöön kuten tähänkin asti, eikä järjestely siksi vaikuta hoivakodin toimintaan.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue vuokraa väistötilat tilapäisesti Puolenhehtaarin Metsä Oy:lle, joka vastaa yksikön päivittäisestä toiminnasta.

Tutustu Marttilan hoivakotiin.

Lisätietoja

Timo Aronkytö

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
Hyvinvointialuejohtaja
+ 358 50 3121 678 timo.aronkyto@vakehyva.fi

Kimmo Huhtimo

Humana
Johtaja, Lastensuojelupalvelut
+ 358 40 131 6628 kimmo.huhtimo@humana.fi

Pirjo Randelin

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
Tehtäväaluepäällikkö, Hoiva-asumisen palvelut
+358 40 579 5780 pirjo.randelin@vakehyva.fi

Saana Pukkio

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
Palvelualuejohtaja, Perheiden erityispalvelut
+358 50 312 1844 saana.pukkio@vakehyva.fi