Salli evästeet, jotta voit käyttää automaattisia käännöksiä
Neuvolat tarjoavat tukea ja neuvontaa alle kouluikäisen lapsen kehitykseen ja mielenterveyteen liittyvissä asioissa. Neuvolassa voidaan tehdä lapsen kehityksen arviointeja ja tarvittaessa ohjata eteenpäin erikoissairaanhoitoon tai muihin palveluihin. Puh. 09 4191 5100
Kouluterveydenhuolto seuraa lapsen terveyttä ja hyvinvointia kouluaikana. Terveydenhoitaja ja kuraattori voivat tarjota tukea ja ohjausta mielenterveyteen liittyvissä asioissa sekä ohjata tarvittaessa eteenpäin erikoissairaanhoitoon tai muihin palveluihin. puh. 0941915300
Perheneuvolat tarjoavat tukea ja apua perheille, joissa on lapsia ja nuoria. Perheneuvolassa voidaan tarjota neuvontaa, ohjausta, terapiaa ja muuta tukea lapsen ja perheen hyvinvointiin liittyvissä asioissa.
Palveluun ohjaudutaan ammattilaisen suosituksella. Ota yhteyttä neuvolaan, perheneuvolaan tai opiskeluterveydenhuoltoon.
Palveluihin ei tarvita lähetettä, ja ne suunnitellaan aina yhdessä lapsen huoltajien kanssa.
Tuki suunnitellaan yksilöllisesti. Palvleuihin voi kuulua esimerkiksi:
Psyykkisen hyvinvoinnin yksikössä arvioidaan, tutkitaan ja hoidetaan lasten (n 6-12-vuotiaat) ja nuorten (13-21-vuotiaat) mielenterveys- ja päihdehäiriöitä, kun toimintakyky kotona, koulussa tai vapaa-ajalla on selkeästi heikentynyt tai kasvu ja kehitys häiriintynyt. Yksikköön ohjaudutaan ammattilaisen suosituksella. Yleisimmin yksikköön ohjaudutaan esimerkiksi perheneuvolapalveluista, opiskeluhuollosta, perheiden sosiaalityöstä tai lastensuojelupalveluista. Yksikössä ei järjestetä päivystyksellistä tai akuuttia konsultaatiotyötä. Kiireelliset, päivystystä vaativat tilanteet kuuluu ohjata aina suoraan terveysaseman kiirevastaanotolle, kiireellisellä lähetteellä erikoissairaanhoitoon tai suoraan päivystykseen.
Yksikön tehtäviin kuuluvat:
Yksikköön ohjaudutaan aina terveyden- tai sosiaalihuollon ammattilaisen lähetteellä. Ota siis yhteyttä omaan työntekijääsi esimerkiksi perheneuvolassa, perhesosiaalityössä tai lastensuojelussa, kouluterveydenhuoltoon, opiskeluhuoltoon tai omaan terveysasemaasi.
Mikäli lapsen/nuoren ja perheen arkeen tarjotut perustason tukitoimet eivät ole olleet riittäviä, niin huoltajien luvalla lapsen/nuoren tilanne voidaan viedä psyykkisen hyvinvoinnin yksikön konsultaatiokäsittelyyn. Perustasolla tarkoitetaan esimerkiksi opiskeluhuollon, perheneuvolapalvelujen, lapsiperheiden sosiaalityön tai muiden vastaavien tahojen palveluja.
Konsultaatiokäsittelyssä lääkäri tekee hoidon tarpeen arviointi esitietojen perusteella. Tässä yhteydessä pohditaan lapsen kokonaistoimintakykyyn liittyviä haasteita ja voimavaroja. Tavoitteena on löytää tarkoituksenmukaisin tuki lapselle ja perheelle arjen helpottumiseksi. Yksikköön voi ohjautua myös lääkärin lähetteellä.
Hoitosuhde psyykkisen hyvinvoinnin yksikössä sisältää aina verkostoneuvottelun, jossa ovat mukana kaikki potilaan hoitoon liittyvät oleelliset tahot. Psyykkisen hyvinvoinnin yksikön kanssa voi olla samanaikaisesti käynnissä muitakin perheen hyvinvointiin liittyviä prosesseja tai asiakkuuksia.
Yksikössä työskentelee lääkäreitä, psykologeja, sairaanhoitajia, perheterapeutteja, sosiaalityöntekijöitä, toimintaterapeutteja sekä neuropsykologeja.
Jos sinun on tarpeen olla meihin yhteydessä, kun hoito on alkanut, otathan yhteyttä lapselle/nuorelle nimettyyn työntekijään. Vastaamme yhteydenottoihin kahden viikon sisällä yhteydenotosta. Mikäli ette voi käyttää Teille varattua aikaa, ilmoittakaa asiasta mahdollisimman pian työntekijälle tai peruuttakaa aika Maisan kautta.
Yhteystiedot:
Postiosoite: PL 61, 01511 Vantaa
Käyntiosoitteet (vain ajanvarauksella):
Pakkalankuja 5, 01510 Vantaa (Lasten tiimi)
Jönsaksentie 4, 01600 Vantaa (lasten tiimi ja neuropsykologit)
NUPPI TIKKURILA, Vernissakatu 6, 01300 Vantaa
NUPPI MYYRMÄKI Rajatorpantie 8b, 01600 Vantaa
NUPPI KERAVA Kultasepänkatu 7, 04250 Kerava
Videot on tarkoitettu kaikkien hyvinvointialueen nuorten ja nuorten vanhempien katsottavaksi. Niitä voidaan katsoa ja näyttää myös esimerkiksi nuorten palveluissa, koulujen ja toisen asteen oppilaitosten opetuksessa tai rippikoulussa.
Suomi
Yhteydenotot häiriötilanteissa ja palveluun liittyvissä laatukysymyksissä
Sorry! No result found.