Ongelmallisesti rahapelejä pelaavien palvelut
Päihdepalveluissa saat tukea yhtäaikaisissa päihteiden käyttöön sekä pelaamiseen liittyvissä ongelmissa. Hoito toteutuu varatuilla yksilöajoilla. Palveluun voit hakeutua ajanvarauksettomien palveluiden kautta.
Palvelun käytön edellytykset
Palvelut on tarkoitettu ongelmallisesti rahapelejä pelaaville, läheisille ja heitä työssään kohtaaville ammattilaisille. Palvelu toteutuu tilanteesi mukaan päihdepalveluissa tai Peliklinikalla. Jos sinulla on yhtäaikaista ongelmaa päihteiden kanssa, hoitosi toteutuu päihdepalveluissa, jonne voit hakeutua ajanvarauksettomien palveluiden kautta. Jos sinulla on ongelmaa pelaamisen kanssa, mutta ei päihteiden kanssa, hoitosi tapahtuu Peliklinikalla. Peliklinikkaan voit olla yhteydessä puhelimitse tai netin kautta.
Voit hakeutua palveluun arkisin ilman lähetettä soittamalla Peliklinikalle p. 040 152 3918 klo 12-14.
Jos sinulla on yhtäaikaista ongelmaa pelaamisen ja päihteiden käytön kanssa, ota yhteyttä soittamalla päihde- ja mielenterveyspalveluiden puhelinpalveluun p. 09 4191 1100. Valitse puhelinpalvelussa linja Vantaan päihdepalvelut tai Keravan päihde- ja mielenterveyspalvelut. Hoidon tarve arvioidaan kanssasi yksilöllisesti.
Palvelut
Peliklinikka tarjoaa hoidollista keskusteluapua ammattilaisen kanssa. Ammattilainen on peliongelman tunteva psykologi tai sosiaaliterapeutti.
Hoitosi käynnistyy kolmen kerran arviointijaksolla, jonka aikana kartoitetaan avun tarvetta. Arviointijaksoon sisältyy neuvontaa ja tarvittaessa ohjausta muihin palveluihin. Arviointijakson jälkeen tapaamiset voivat jatkua ammattilaisen kanssa yhdessä laaditun hoitosuunnitelman mukaan. Hoidon tiheys ja kesto (korkeintaan 1 vuosi) sovitaan hoitosuunnitelmassa.
Hoidollinen keskustelu on yleensä yksilöhoitoa, mutta tapaamisia voidaan sopia yhdessä puolison tai läheisen kanssa. Läheiset voivat hakeutua hoitoon myös yksin.
Avohoito on luottamuksellista ja maksutonta.
Ajanvaraus hoidolliseen keskusteluun
Arkisin klo 12–14
Puh. 040 152 3918
Yksilöllinen hoitopolkusi alkaa tilanteen kartoittamisella ammattihenkilön kanssa. Avohoito ja -kuntoutus perustuvat yhdessä kanssasi laadittuun suunnitelmaan. Suunnitelma voi sisältää yksilö-, pari-, perhe- ja ryhmätapaamisia. Voit asioida palvelussa myös läheisenä.
Yksilöhoito voi olla esimerkiksi ohjattua omahoitoa, keskusteluhoitoa ammattihenkilön tai kokemusasiantuntijan kanssa, nettiterapiaa tai lyhytterapeuttinen hoitojakso. Tapaamiset voivat toteutua vastaanotolla tai etäyhteydellä.
Ajanvaraus yksilöhoitoon
Laitoskuntoutuksen tavoitteena on auttaa sinua toipumisessa silloin, kun avohoidon palvelut ovat riittämättömiä. Ympärivuorokautisessa kuntoutuksessa saat tukea riippuvuudesta toipumiseen ja elämänhallinnan parantamiseen. Kuntoutus kestää yleensä useampia viikkoja. Kuntoutusjakso perustuu yksilölliseen kuntoutussuunnitelmaan ja sisältää usein yksilö- ja ryhmämuotoista toimintaa, verkostotyötä ja tarvittaessa lääkehoitoa. Kuntouttava laitoshoito on tarkoitettu täysi-ikäisille päihde- ja peliriippuvaisille asiakkaille ja perustuu palvelutarpeen arviointiin.
Laitoskuntoutus edellyttää palvelutarpeen arviointia, joka tehdään esimerkiksi päihdepoliklinikalla tai Peliklinikalla. Päihdepalvelujen ostopalvelutiimi tekee arvion perusteella päätöksen myönnettävästä palvelusta.
Lue lisää kuntouttavasta laitoshoidosta Päihdepalveluiden kuntouttavat laitospalvelut -sivulta.
Tietoa ja tukea pelaajille
Peluurin auttava puhelin 0800 100 101
Arkisin klo 12–18, maanantaisin myös ruotsiksi. Puhelu on täysin maksuton.
Peluurin auttava puhelin palvelee, kun oma tai läheisen pelaaminen askarruttaa. Soittamalla voi kysyä peliongelmasta, pelaamisen rajoittamisesta tai lopettamisesta, tuki- ja hoitovaihtoehdoista tai mistä tahansa muusta peliongelmaan liittyvästä.
Puheluihin vastaa peliongelman tunteva ammattitaitoinen henkilöstö. Keskustelu on luottamuksellista – työntekijöillä on vaitiolovelvollisuus käsitellyistä asioista. Numeroon voi soittaa myös nimettömänä.
Chat
Ma, ke ja pe 12–15
Anonyymi chat-palvelu on tarkoitettu henkilöille, joita oma tai läheisen pelaaminen askarruttaa. Chatin kautta voi keskustella peliongelman tuntevan ammattilaisen kanssa peliongelmasta, pelaamisen rajoittamisesta tai lopettamisesta, tuki- ja hoitovaihtoehdoista tai mistä tahansa muusta peliongelmaan liittyvästä.
Chatiin pääsee osoitteessa www.peluuri.fi. Chat-ruutu näkyy sivuston etusivun oikeassa alanurkassa sen ollessa auki.
Peliklinikan yhteydessä Helsingin Hakaniemessä sijaitseva Tiltti on pelihaittoihin keskittyvä tieto- ja tukipiste, joka tarjoaa neuvontaa, vertaistukea ja kaikille avointa vertaisryhmätoimintaa.
Tilttiin tutustuminen kannattaa aloittaa Avoimista ovista. Avoimet ovet on tarkoitettu pelaajille ja läheisille. Avoimiin oviin voit tulla joko yksin tai yhdessä läheisen kanssa. Et tarvitse ilmoittautumista tai ajanvarausta ja voit asioida nimettömänä.
Ajantasaista tietoa aukioloajoista ja toiminnasta löydät Tiltin viikkokalenterista.
Apua saat myös näistä palveluista
Asiointipalvelut
Service units
- Sähköisesti Maisa-asiakasportaalissa
- Jättämällä peruutusviestin Keravan MIEPÄ-palvelun vastaajaan p. 09 4191 1100
- Osoite
Metsolantie 2
04200Kerava Keskus (Kerava)
Suomi- Phone
- +358 9 4191 1100
- Call charge info
- pvm/mpm
- Opening hours
Voimassa toistaiseksi:
- ma-to 8.00-14.00
- pe 8.00-13.00
- la-su - Suljettu
Matalan kynnyksen pisteelle eli MIEPÄ-pisteelle voit hakeutua ilman ajanvarausta keskustelemaan mielenterveyteen tai päihteiden käyttöön liittyvistä huolista. Pisteellä kartoitetaan tilannettasi ja käynnistetään tarvittaessa hoidon suunnittelu.
Ajan peruutus
Palvelut
- Sähköisesti Maisa-asiakasportaalissa
- Tekstiviestillä tai soittamalla omatyöntekijän numeroon
- Soittamalla päihdepoliklinikan vastaanottoon, p. 09 8393 5534
- Osoite
Laajaniityntie 3, 5. krs
01620Vantaa
Suomi- Postal address
- PL 41, 01621 Vantaa
- Phone
- +358 9 8393 5534
- Call charge info
- pvm/mpm
- Phone (fax)
- +358 9 4191 1960
- 3 esteetöntä autopaikkaa sijaitsee ulkona yli 10 m sisäänkäynnistä. Pysäköintiruudun leveys on alle 3,6 m.
- Kulkureitti sisäänkäynnille on opastettu, tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.
- Asiointipiste sijaitsee kerroksessa 5.
- Tilassa on hissi, johon mahtuu pyörätuoli ja jonka ovi aukeaa automaattisesti. Hissin kerrosnumerot ovat sormin tunnusteltavissa. (Esteettömän hissin vähimmäismitat ovat leveys 1,1 m ja syvyys 1,4 m.)
- Asiointipisteessä on opasteet eri tiloihin.
- Asiointipisteen ovet erottuvat selkeästi.
- Asiointipisteen odotustilassa on vuoronumerojärjestelmä ja istuimet.
- Asiointipisteessä on esteettömäksi merkitty wc kerroksessa 4. Wc:n ovea ei ole helppo avata ja sulkea.
Päihdepoliklinikka tarjoaa neuvoa ja tukea päihteidenkäytön lopettamiseen tai hallintaan. Palvelut on suunnattu täysi-ikäisille hyvinvointialueen asukkaille käytetystä päihteestä riippumatta. Myös läheiset voivat saada tukea päihdepoliklinikalta.
Ajan peruutus
Palvelut
Reitti pääsisäänkäynnille
Sisätilat
- Osoite
Siltasaarenkatu 12, 6. krs
00530Helsinki
Suomi- Phone
- +358 40 152 3918
- Call charge info
- pvm/mpm
Peliklinikan avohoito on tarkoitettu yli 18-vuotiaille Vantaa-Keravan hyvinvointialueen, Helsingin ja Kauniaisten asukkaille. Avohoidossa saa hoitoa joko yksin, parin kanssa tai ryhmässä. Lisäksi Peliklinikka neuvoo ja ohjaa. Hoidon tavoitteet suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa. Avohoito on luottamuksellista ja maksutonta.
Palvelut
- Sähköisesti Maisa-asiakasportaalissa
- Tekstiviestillä tai soittamalla omatyöntekijän numeroon
- Soittamalla päihdepoliklinikan vastaanottoon, 09 4191 1101
- Osoite
Kielotie 20 C, 2. krs
01300Vantaa
Suomi- Phone
- +358 9 4191 1101
- Call charge info
- pvm/mpm
- Phone (fax)
- +358 9 4191 1965
- 2 esteetöntä autopaikkaa sijaitsee ulkona alle 10 m sisäänkäynnistä. Pysäköintiruudun leveys on vähintään 3,6 m.
- Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
- Kulkureitti sisäänkäynnille on opastettu, tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.
- Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
- Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi avautuu käsin helposti.
- Asiointipiste sijaitsee kerroksessa 2.
- Tilassa on pyörätuolin kannalta ahdas vaikeasti havaittava hissi, jonka ovi avautuu käsin helposti. Hissin kerrosnumerot ovat sormin tunnusteltavissa. Uloskäyntikerroksen painike erottuu muista. (Esteettömän hissin vähimmäismitat ovat leveys 1,1 m ja syvyys 1,4 m.)
- Asiointipisteessä on opasteet eri tiloihin.
- Asiointipisteessä on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.
- Asiointipisteen ovet erottuvat selkeästi. Lasiovissa on kontrastimerkinnät.
- Asiointipisteen odotustilassa ei ole vuoronumerojärjestelmää. Odotustilassa on istuimia.
- Asiointipisteessä on esteetön wc samassa kerroksessa kuin asiointipiste.
Päihdepoliklinikka tarjoaa neuvoa ja tukea päihteidenkäytön lopettamiseen tai hallintaan. Palvelut on suunnattu täysi-ikäisille hyvinvointialueen asukkaille käytetystä päihteestä riippumatta. Myös läheiset voivat saada tukea päihdepoliklinikalta.
Ajan peruutus
Palvelut
Reitti pääsisäänkäynnille
Pääsisäänkäynti
Sisätilat
Sorry! No result found.