Neuropsykiatriset häiriöt
Sivustolta löytyy tietoa neuropsykiatrisista häiriöistä ja nepsy-kirjosta. Neuropsykiatriset oireet ja häiriöt ovat kuin sateenvarjo, jonka alle mahtuu monenlaisia piirteitä. Ihmiset ovat neurologisesti monimuotoisia ja jokaisella on jotain neurokirjon piirteitä. Toisilla ne ovat lieviä, eivätkä häiritse arkea merkittävästi. Toisilla piirteet voivat haitata arkea suurestikin ilman, että vaikeudet olisi todennettavissa häiriöksi. Apua kannattaa hakea, jos arki tuntuu toistuvasti tai jatkuvasti vaikealta tai et tiedä miten toimia. Sivustolta löytyy käytännön neuvoja lapsen myönteiseen tukemiseen sekä tietoa alueen palveluista.
Voit soveltaa tämän sivuston tietoja omaan arkeesi parhaiten soveltuvalla tavalla. Kaikkia keinoja ei kannata yrittää ottaa kerralla käyttöön. Sinulla voi olla kokemus, että olet jo kokeillut kaikkea. Kokeile olisiko sivuston keinoista perheellenne hyötyä. Voi kuitenkin olla, että sujuvan arjen mahdollistaminen edellyttää oman ajattelun ja toimintatapojen muutosta
Voit katsoa lisätietoja
Vanhempana haastavasti käyttäytyvälle lapselle
Tietoa ja tukea lapsiperheille Vantaan ja Keravan alueella: neuvoja vanhemmuuteen ja omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen.
Miten tuet lastasi?
Millä eri tavoilla voit tukea ja auttaa lastasi? Autat lastasi myönteisesti, kun keskityt hyviin asioihin. Vanhemman toiminnan johdonmukaisuus on tärkeää.
Vinkkejä jaksamiseen ja tukipalveluihin
Välillä arjen pyörittäminen voi olla raskasta. Katso kootut vinkkimme ja tukipalvelumme vanhemman jaksamiseen.
Kelan tuet ja palvelut
Katso mitä tukia ja palveluita Kela tarjoaa sinulle.
Äidin kokemus arjesta nepsy-lapsen kanssa
Lapseni neuropsykiatrinen erityispiirre on opettanut minulle paljon lapsestani ja itsestäni. Olen oppinut myös tuntemaan palveluita, joita lapsi ja perhe voi saada. Joskus palveluiden saaminen on ollut hankalaa ja joskus meidän perheen on ollut vaikea saada juuri niitä palveluita, joita olemme tarvinneet. Toivon kaikille samaa läpikäyville vanhemmille paljon kärsivällisyyttä ja jaksamista. Vaikeista tilanteista kannattaa keskustella puolison, ystävän tai samassa tilanteessa olevan vanhemman kanssa. Puhuminen auttaa jaksamaan ja selvittää omia ajatuksia. Meidän perheen hoitopolku on ollut poikkeuksellinen. Mutta myös lapsemme on erityisen poikkeuksellinen ja erityisen rakas. Äiti, 45v