Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on varautunut yksityisen sosiaalipalvelualan ja henkilökohtaisen avun työehtosopimuksiin liittyviin työtaistelutoimiin

Ajankohtaista

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella lakko vaikuttaa vähäisessä määrin näihin palveluihin vammaispalveluissa ajalla 25.–31.5.2023, lastensuojelussa 31.5.–3.6.2023 ja vanhuspalveluissa 1.–3.6.2023.

Tiedote päivitetty 2.6. klo 14.55

Olemme varautuneet vastaamaan mahdolliseen palveluntarpeeseen, joka voi aiheutua käynnissä olevasta yksityisen sosiaalipalvelualan lakosta lastensuojelun yksiköissä sekä lakosta ympärivuorokautisen palveluasumisen ja palveluasumisen yksiköissä. 

Olemme myös varautuneet Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry (SuPer, Tehy ja Erto) ilmoittamaan määräaikaiseen ja rajattuun hakusaartoon, joka alkaa 31.5.2023 ja päättyy 14.6.2023.

Huomioimme myös, että Sote ry (SuPer, Tehy ja Erto) on julistanut keikkailukiellon yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta (SOSTES) noudattaville työpaikoille. Keikkailukielto alkaa 31.5.2023 ja päättyy 14.6.2023.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue tekee yhteistyötä ja seuraa tilannetta tiiviisti palveluntuottajien kanssa sekä varmistaa palveluidensa järjestämisen asukkaille kaikissa tilanteissa.

Toimipisteet, jotka ovat lakon piirissä hyvinvointialueellamme

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella toimii kaksi vanhusten asumisyksikköä sekä neljä lastensuojelun toimipistettä, jotka ovat lakon piirissä:

  • Mainiokoti Tanhu

  • Esperi Hoivakoti Kerava

  • Familar Korentomäki

  • Familar Palmukoti Harju

  • Familat Palmukoti Kerava

  • Humana Matarin Nuorisokoti

Työntekijäjärjestöt ovat osana työehtosopimusneuvotteluita ilmoittaneet työtaistelutoimista

Yksityisen sosiaalipalvelualan henkilöstöä edustavat JHL, Tehy, SuPer ja Erto ovat ilmoittaneet, että lastensuojelun lakko alkaa Uudellamaalla keskiviikkona 31.5.2023 klo 00.01 ja päättyy lauantaina 3.6.2023 klo 23.59. Lakot ympärivuorokautisen palveluasumisen ja palveluasumisen yksiköissä Uudellamaalla alkavat torstaina 1.6.2023 klo 00.01 ja päättyvät lauantaina 3.6.2023 klo 23:59. Lakon piirissä on yhteensä 26 Attendon, Esperin, Mehiläisen ja Pihlajalinnan ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikköä. Lakon piirissä olevia toimipisteitä hyvinvointialueella on kuusi.

Lisäksi Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL käynnistää työtaistelutoimet henkilökohtaisen avun työnantajamallia koskevan Heta-tesin neuvotteluiden edistämiseksi. Henkilökohtaisten avustajien lakko alkaa pääkaupunkiseudulla 25.5.–31.5.2023.

Varautumissuunnitelmat tukena palvelujen tuottamisessa

Palveluntuottajat ovat laatineet varautumissuunnitelmat häiriötilanteiden varalla. Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on varmistanut palveluntuottajilta, että asiakkaiden välttämättömät palvelut pystytään varmistamaan palveluntuottajien ja tarvittaessa hyvinvointialueen toimesta myös lakon aikana.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue varmistaa palveluidensa järjestämisen asukkaille kaikissa tilanteissa. Hyvinvointialue on tehnyt myös omat varautumissuunnitelmansa lakon varalle, joilla pyritään varmistamaan asiakkaiden kriittinen palvelu. Yhteistyötä tehdään ja tilannetta seurataan tiiviisti palveluntuottajien kanssa.

Täältä löydät palvelunumeromme

Seniorineuvonta, Länsi | Vantaan ja Keravan hyvinvointialue (vakehyva.fi)

Seniorineuvonta, Itä | Vantaan ja Keravan hyvinvointialue (vakehyva.fi)

Vammaisneuvonta | Vantaan ja Keravan hyvinvointialue (vakehyva.fi)

Lastensuojelu | Vantaan ja Keravan hyvinvointialue (vakehyva.fi)

Lisätietoja

Aila Halonen

Vanhuspalvelut aila.halonen@vakehyva.fi

Saana pukkio

Lastensuojelu saana.pukkio@vakehyva.fi

Maija Väänänen

Vammaispalvelut maija.vaananen@vakehyva.fi