Vantaan ja Keravan hyvinvointialue alkaa maksamaan sitoutumislisää ja vihjepalkkioita osalle henkilöstöstä

Ajankohtaista

Henkilöstöpula sairaaloissa ja palvelutaloissa on tällä hetkellä huolestuttava myös Vantaan ja Keravan alueella. Tähän halutaan nyt tarttua kunnolla.

Henkilöstöpula sairaaloissa ja palvelutaloissa on tällä hetkellä huolestuttava myös Vantaan ja Keravan alueella. Kuvituskuva.

“On selvää, että tällainen tilanne vaatii poikkeuksellisia ja nopeita toimia asiakas- ja potilasturvallisuuden varmistamiseksi. Hyvinvointialueen johtoryhmä on siksi päättänyt, että tietyissä tehtävissä työskenteleville aletaan maksamaan sitoutumislisää”, hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö kertoo. 

Sitoutumislisä on kohdennettu hoitoketjun sekä asiakas- ja potilasturvallisuuden kannalta kriittisimpiin tehtäviin.

”On silti tärkeä todeta, että meillä kaikki tekevät arvokasta työtä eikä tämä ole kannanotto siihen”, Aronkytö sanoo. 

Sitoutumislisää aletaan maksamaan rajatulle joukolle 

Sitoutumislisää aletaan maksamaan 1.5.2023 alkaen ja se on voimassa 30.9.2024 saakka. Sitoutumislisä koskee mm. sairaaloiden sairaanhoitajia ja lähihoitajia sekä hoiva-asumisen, kotihoidon ja palvelutalojen sairaanhoitajia, lähihoitajia ja apulaisosastonhoitajia sekä opetushoitajia.

Hyvinvointialueen henkilöstöstä noin 20 % on sitoutumislisän piirissä. Lisän suuruus on tehtävästä riippuen 300–1000 euroa kolmen kuukauden välein. Se koskee sekä nykyisiä että uusia rekrytoitavia henkilöitä.   

Lisäksi hyvinvointialueella ryhdytään maksamaan 400 euron vihjepalkkio vinkistä, joka johtaa yli puolen vuoden mittaiseen työsopimukseen kokonaan uuden työntekijän kanssa. Tämä ei koske hallinnollisissa tehtävissä työskenteleviä. 

Palkkojen harmonisointia laajemmin eri tehtäviin 

Kesäkuun alussa on tulossa historiallisen suuret palkankorotukset kaikille, kun 2,2 prosentin yleiskorotus astuu voimaan. 

Hyvinvointialueella alkaa kesäkuun alussa myös ensimmäiset palkkojen harmonisoinnit, eli samoissa tehtävissä toimivien palkkoja yhdenmukaistetaan. Työnantaja käyttää palkkojen yhdenmukaistamiseen ylimääräistä rahaa tänä vuonna siten, että myös lokakuun alussa toteutetaan korotuksia. Tällä nopeutetaan palkkojen yhdenmukaistamista.  

”Korotukset pyritään kohdistamaan niihin tehtäviin, joissa on suurin saatavuuspaine ja isoimmat palkkaerot”, hyvinvointialueen henkilöstöjohtaja Anne Sivula kertoo.  

“Palkkojen lisäksi merkitystä on tietysti sillä, miten työarki sujuu. Siksi kiinnitämme huomiota niin johtamiseen kuin muihinkin työarkeen vaikuttaviin asioihin, sen perusteella mitä henkilöstöltä on noussut esille”, Sivula toteaa. 

Täältä löydät VAKEn avoimet työpaikat

 

Lisätietoja:

  • Henkilöstöjohtaja Anne Sivula, anne.sivula@vakehyva.fi
  • Hyvinvointialueen johtaja Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vakehyva.fi