Vantaalaisten omaishoitajien palkkioiden maksuaikataulu muuttuu

Ajankohtaista

Asiasanat

AikuissosiaalityöVanhusten palvelut

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue maksaa omaishoitajien palkkiot jatkossa toteutuneen hoitokuukauden lopussa.

Iäkäs nainen pyörätuolissa pöydän ääressä, takana omaishoitaja.

Omaishoitajien palkkiot maksetaan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella toteutuneen hoitokuukauden lopussa.

Vantaalaiset omais- ja sijaisomaishoidon tuen palkkion saajat, jotka ovat saaneet palkkiota vuoden 2022 aikana, saavat 31.1.2023 poikkeuksellisesti kaksi palkkiota.  

Toinen palkkio on joulukuulta 2022, ja sen maksaa Vantaan kaupunki HUS Asvia -järjestelmästä. Toinen palkkio maksetaan tammikuun ajalta, ja sen maksaa Vantaan ja Keravan hyvinvointialue Sarastia-järjestelmästä.

Omaishoitajat ja sijaisomaishoitajat Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella saavat palkkion aina toteutuneen hoitokuukauden lopussa, eivät hoitokuukautta seuraavan kuukauden lopussa, kuten aikaisemmin Vantaalla. 

Omaishoitajien ja sijaisomaishoitajien verokortit ovat pääosin siirtyneet Vantaan ja Keravan kaupungeilta hyvinvointialueen järjestelmään, mutta joitakin puutteita verotiedoissa saattaa esiintyä.

Jos haluat muuttaa omais- ja sijaisomaishoidon tuen palkkioittesi verotusta, toimita muutosverokorttisi palkkioiden maksamisesta vastaavalle Sarastialle. Voit toimittaa verokortin Sarastian sähköiseen asiointipalveluun tai postitse osoitteeseen Sarastia/Vantaan ja Keravan hyvinvointialue, PL 34, 00531 Helsinki.  Myös uusien omais- ja sijaisomaishoitajien verokortit toimitetaan Sarastialle.

Lisätietoja omaishoidon tuen palveluista löydät Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen verkkosivuilta: Vammaisten omaishoidon tuki | Vantaan ja Keravan hyvinvointialue (vakehyva.fi) Vanhusten omaishoidon tuki | Vantaan ja Keravan hyvinvointialue (vakehyva.fi)

Lisätietoja

Susanne Laine

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
Tehtäväaluepäällikkö
043 825 6432 susanne.laine@vakehyva.fi

Vanhusten palvelut

Maija Väänänen

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
Tehtäväaluepäällikkö
040 548 3773 maija.vaananen@vakehyva.fi

Vammaisten palvelut