Väkivallaton VAKE voitti Talentian yleisöäänestyksen

Ajankohtaista

Väkivallaton VAKE - Lähisuhdeväkivallan ehkäisy osana Perhekeskustoimintamallin kehittämistä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella -toimintamalli voitti Hyvä käytäntö 2023 -yleisöäänestyksen sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentian kilpailussa.

Yleisöäänestyksen voittaneen kunniakirja ja kukkakimppu ovat pöydällä.

Hyvä käytäntö -palkinnon tavoitteena on levittää tietoa toimivista ja tuloksellisista sosiaalialan ammattikäytännöistä. Palkinto jaettiin Sosiaalialan asiantuntijapäivillä 14.3.2023 Tampereella.

Hyvä käytäntö -kilpailun palkintoraadin mukaan Väkivallaton VAKE on kattava ja loppuun asti mietitty kokonaisuus, jonka vaikuttavuus on merkittävää niin yksilö- kuin yhteiskunnallisella tasolla. Toimintamalli sisältää muun muassa kaikille avoimen koulutuksen lähisuhdeväkivallan puheeksi ottamisesta, avainhenkilöverkoston, Välineitä väkivallan puheeksi ottamiseen -oppaan, väkivallan vastaisen teemaviikon, materiaalipankin sekä nuorten ryhmämuotoisen psykoedukaation mallintamisen. Toimintamalli on palkintoraadin mielestä selkeä ja helposti hyödynnettävä. Kiitosta sai myös se, että mallia ovat kehittäneet kokemusasiantuntijat yhdessä työntekijöiden kanssa. Malli on lisäksi saanut hyvää palautetta käyttäjiltään.

Perehdy aiheeseen syvemmin: