Tarkasta vuoden 2022 omaishoidon tuen palkkioittesi veroprosentti

Ajankohtaista

Vantaalaisten omais- ja sijaisomaishoidon tuen palkkioista on saatettu periä 60 % veroa. Jos olet toiminut omais- tai sijaisomaishoitajana ja saanut palkkiosi Vantaan kaupungilta vuonna 2022, tarkista vuonna 2023 saamiesi vuoden 2022 palkkioiden veroprosentti.

Lomakelaatikko hyllyssä

Omais- ja sijaisomaishoidontuen palkkioiden maksu siirtyi Vantaan ja Keravan kaupungeilta Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen vastuulle vuoden 2023 alussa. Kaikkia vuoden 2022 omais- ja sijaisomaishoidon tuen palkkioita ei ole ehditty maksaa vuoden 2022 aikana Vantaan kaupungilta. Nämä palkkiot on maksettu vuoden 2023 kevään aikana. Koska omais- ja sijaisomaishoidon tuen palkkioiden maksu siirtyi vuoden 2023 alussa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle, Vantaan kaupungilla ei ole ollut käytössään omais- ja sijaisomaishoitajien vuoden 2023 verokortteja. Tästä syystä vuoden 2023 aikana maksetut vuoden 2022 palkkiot on maksettu osalle omais- ja sijaisomaishoitajista 60 % verolla.

Näin toimit

Tarkista vuoden 2023 puolella maksettujen vuoden 2022 omais- ja sijaisomaishoidon tuen palkkioittesi veroprosentti. Nämä tuet on maksettu Vantaan kaupungin järjestelmästä. Jos sinulta on peritty liikaa veroa, voit tasoittaa loppuvuoden verotustasi verohallinnon OmaVero-palvelun kautta. Pääset palveluun tästä linkistä. Muista toimittaa uusi vuoden 2023 muutosverokortti Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle tämän uutisen lopussa olevien ohjeiden mukaisesti!

Voit myös rahatilanteesi sen salliessa olla muuttamatta veroprosenttiasi, jolloin sinulta peritty ylimääräinen vero maksetaan takaisin veronpalautuksena. Mahdollisen veronpalautuksen määrään vaikuttavat muut tulosi ja veroprosenttisi.

Jos haluat muuttaa omais- ja sijaisomaishoidon tuen palkkioittesi verotusta, toimita muutosverokorttisi palkkioiden maksamisesta vastaavalle Sarastialle. Voit toimittaa verokortin Sarastian sähköiseen asiointipalveluun tai postitse osoitteeseen Sarastia/Vantaan ja Keravan hyvinvointialue, PL 34, 00531 Helsinki.  Myös uusien omais- ja sijaisomaishoitajien verokortit toimitetaan Sarastialle.

Pahoittelemme kaikille omais- ja sijaisomaishoitajille aiheutunutta haittaa.

Avainsanat

Vammaisten palvelutOmaishoitoKotihoito