Päivätoimintakeskus Metsola muuttuu avoimeksi olohuoneeksi

Ajankohtaista

Avoin olohuone –toiminta on ensisijaisesti asunnottomille sekä mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiakkaille suunnattu palvelu. Nykyiset päivätoimintakeskus Metsolan palvelut, kuten kuntouttava työtoiminta ja päiväkeskustoiminta päättyvät.

Päivätoimintakeskus Metsolassa on järjestetty muun muassa kuntouttavaa työtoimintaa sekä päiväkeskustoimintaa. Nykyiset palvelut päivätoimintakeskus Metsolassa loppuvat alkuvuodesta 2023, kun Metsolan palvelu muuttuu matalan kynnyksen Avoin olohuone -toiminnaksi. Päiväkeskustoiminta on ollut kaikille alueen asukkaille avointa yhteisöllisyyttä ja arjen rakenteita tukevaa toimintaa ja kuntouttava työtoiminta taas on tukenut sen asiakkaita arkirytmin ylläpitämisessä ja työelämään paluussa. 

Avoimesta olohuoneesta tukea arkeen 

Metsolan toiminta jatkuu Avoin olohuone –toimintana elokuusta alkaen. Avoimeen olohuoneeseen voi kuka tahansa tulla palvelun aukioloaikojen puitteissa levähtämään, käyttämään tietokonetta ja vaihtamaan kuulumisia. Lisäksi avoimessa olohuoneessa on tarjolla puuroa ja kahvia sekä opastusta arjen asioiden hoitoon, kuten tuki- tai asuntohakemusten täyttämiseen. Palvelu on kokonaan maksutonta. 

Avoin olohuone –toiminta on suunnattu ensisijaisesti asunnottomille sekä mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiakkaille. Avoimeen olohuoneeseen voi tulla myös päihtyneenä ja siellä toimii myös neulanvaihtopiste. 

Kuntouttava työtoiminta jatkuu muissa palveluyksiköissä 

Metsolassa järjestettävä kuntouttava työtoiminta päättyy 31.5.2023 mennessä. Uusia henkilöitä Metsolan kuntouttavaan työtoimintaan ei enää ohjata ja käynnissä olevia sopimuksia ei uusita Metsolaan enää helmikuun 2023 jälkeen. Metsolassa kuntouttavassa työtoiminnassa olevien henkilöiden sopimukset jatkuvat Metsolassa sopimuksen loppuun saakka, minkä jälkeen jokaisen asiakkaan kanssaan sovitaan kuntouttavan työtoiminnan jatkamisesta muissa palveluyksiköissä tai muista palveluista. 

Löydät verkkosivuiltamme lisätietoa Avoin olohuone –toiminnasta sekä kuntouttavasta työtoiminnasta. 

Lisätietoja

Toni Kinnunen

Työelämää tukevat palvelut
Vs. tehtäväaluepäällikkö
050 3121717

Arja Wallenius

Asumispalvelut
Tehtäväaluepäällikkö
040 620 6484

Avainsanat

Työllistymisen tukiAikuissosiaalityö