Hyvinvointialueen ensimmäiset palkat on maksettu tänään onnistuneesti – mahdolliset korjaukset tehdään nopeasti

Ajankohtaista

Varma palkanmaksu on henkilöstön osalta tärkein asia, kun sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palvelut siirtyivät hyvinvointialueelle vuoden alusta. Muutos on ollut mittava, joten virheisiin on varauduttu. Ensimmäisten tietojen perusteella valtaosa on saanut palkkansa oikein ja ajallaan. Mahdolliset virheet korjataan välittömästi.

kuvassa keltainen lompakko

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen ensimmäinen palkkapäivä vakituisilla työntekijöillä on tammikuussa 13. päivä ja määräaikaisilla kuun viimeinen päivä.

Palkka on maksettu tänään lähes 4 000 työntekijälle. Tällä hetkellä ei ole tietoa, että kukaan olisi jäämässä ilman palkkaa.

”Henkilöstöä pyydettiin tarkistamaan palkkalaskelmat etukäteen, joten pääsimme korjaamaan virheitä jo ennen palkkapäivää. Valtaosalla kaikki oli onneksi oikein”, henkilöstöjohtaja Anne Sivula kertoo.

Tarkistuksessa havaittiin jonkun verran puuttuvia palkkoja. Näitä korjattiin kassamaksulla, jolloin henkilö ehtii saamaan palkan tämän päivän aikana.

Kokonaiskuva saadaan iltaan mennessä

”Saamme tietoa tämän päivän aikana tarkempaa kokonaistilanteesta, eli onko esimerkiksi korjauspyyntöjä jäänyt tekemättä. Ensimmäisenä korjataan pikapalkkana mahdollisesti puuttuvat palkat ja tämän jälkeen puuttuvat lisät”, Sivula kertoo järjestyksestä.

Hyvinvointialueella on varmuuden vuoksi palkka-ajopäivä vielä 16. tammikuuta, ja myös sen jälkeen tarpeen mukaan.

”Palkanmaksun oikeellisuus on todella tärkeä asia. Jos palkka jää kokonaan saamatta palkkapäivänä, maksamme 100 euron kertaluontoisen viivästyskorvauksen työntekijälle”, Sivula toteaa.

Lisätietoja

Anne Sivula

Henkilöstöjohtaja