Asunnottomuustyö jalkautuu Vantaalle ja Keravalle

Ajankohtaista

Asiasanat

AikuissosiaalityöTyöikäiset

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen jalkautuva asunnottomuustyö kohtaa asunnottomia ihmisiä siellä missä he oleskelevat eli esimerkiksi kaduilla, puistoissa ja asemilla. Kadulla tehtävän etsivän työn tavoitteena on madaltaa kynnystä palveluiden saamiselle ja asunnottomuuden ratkaisemiseksi.

Tikkurilan aseman laitureita

Jalkautuvan asunnottomuustyön tiimi kiertää Vantaan ja Keravan alueella päivisin. Tiimille voi myös soittaa tai lähettää sähköpostia.

Asunnottomuus on ilmiö, johon on harvoin yksinkertaista ratkaisua. Asunnon lisäksi asunnoton ihminen saattaa tarvita useita palveluja, esimerkiksi terveydenhuollon palveluja tai jaksamista tukevia kolmannen sektorin palveluita. Jalkautuvan asunnottomuustyön tiimissä ihmistä voidaan auttaa kokonaisvaltaisesti, koska moniammatillisessa tiimissä työskentelee sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia sekä kokemusasiantuntija.

Jalkautuvan asunnottomuustyön tiimi kiertää Vantaan ja Keravan alueella päivisin, jolloin myös asiakkaiden tarvitsemat palvelut ovat avoinna. Jalkautuva työtapa tarkoittaa myös sitä, että asiakas voidaan tarvittaessa saattaa hänen tarvitseman tuen ja palvelujen piiriin. Tiimi palvelee kaikkia hyvinvointialueen asukkaita ja tiimiin voi olla yhteydessä joko omasta tai läheisen tilanteesta.

Tiimille voit soittaa puhelimitse maanantaista torstaihin kello 12–15 numeroon 09 4191 7040 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen jalkautuva.aehanke@vakehyva.fi. Samassa puhelinnumerossa päivystää myös Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen asumisneuvonta, joka neuvoo asumiseen ja asunnon hakuun liittyvissä kysymyksissä.

Jalkautuva asunnottomuustyö on kehitetty Vantaan ja Keravan Asunnottomuuden ehkäisyhankkeessa, jossa kehitetään palveluja asunnottomuuden ehkäisemiseksi ja vähentämiseksi.

Lisätietoja

Jalkautuvan asunnottomuustyön tiimi

09 4191 7040 jalkautuva.aehanke@vakehyva.fi

maanantaista torstaihin kello 12–15

Avainsanat

AsunnottomuusAikuissosiaalityö