Aluehallitus aloitti toimintavuoden henkilöasioilla ja hallintosäännön päivittämisellä

Ajankohtaista
Vantaan kaupungintalon hallitussali

Aluehallitus päätti esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto myöntää eron luottamustehtävistä kuudelle (6) luottamushenkilölle. Syynä eronpyyntöihin ovat osalla vaalikelpoisuuden menettäminen tai jääviys, johtuen 1.1.2023 alkaneesta työsuhteesta Vantaan ja Keravan hyvinvointialueeseen.  

Osa on menettänyt vaalikelpoisuutensa luottamustehtäviin, koska on muuttanut, tai muuttamassa pois Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelta.  

Aluevaltuusto tekee päätökset eronpyynnöistä, ja nimeää eroavien tilalle uudet luottamushenkilöt kokouksessaan 6. helmikuuta. Eroavien ja tilalle valittujen luottamushenkilöiden nimet tiedotetaan aluevaltuuston kokouksen jälkeen.  

Varajäseniä monikulttuurisuusasian neuvottelukuntaan

Aluehallitus päätti nimetä hyvinvointialueen monikulttuurisuusasiain neuvottelukuntaan kolme henkilökohtaista varajäsentä Keravan monikulttuurisuusasiain neuvottelukunnasta seuraavasti: Päivi Wilenin varajäseneksi Nelli Niemelä; Mari-Johanna Rahkala-Simbergin varajäseneksi Hanna-Maria Antikainen sekä Jouni Tirkkosen varajäseneksi Elina Louko.  

Tiistain kokouksessa aluehallitus päätti myös esittää aluevaltuustolle, että hyvinvointialueen hallintosääntö päivitetään 6.2. alkaen. Päivitykset koskevat yksittäisiä toimivaltamuutoksia. Seuraava, laajempi hallintosääntöpäivitys on tulossa maaliskuussa.  

Koko esityslista liitteineen on luettavissa hyvinvointialueen päätössivustolla Vantaan ja Keravan hyvinvointialue (cloudnc.fi). Tarkastettu pöytäkirja kokouksesta on luettavissa päätössivustolla 24.1. alkaen.  

Lisätietoja

Timo Aronkytö

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
hyvinvointialuejohtaja
timo.aronkyto@vakehyva.fi

Maarit Raja-Aho

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue
aluehallituksen puheenjohtaja
maarit.raja-aho@vakehyva.fi